Ennakkoluulot, nuo luuloista pahimmat!

Sitähän voi ihminen ennakkoluuloilla ihan mielensä mukaan. Kuka mistäkin.

Muutamana hyvänä esimerkkinä mainittakoot vaikka eri uskontokuntien edustajat. Lestaadiolaiset, jehovat, helluntailaiset yms..
Mutta uskokaa pois, nekin on ihmisiä. Ihan normaaleja tavallisia työssäkäyviä ihmisiä.

Ne voi sairastua niinkun ns. "normaalitkin", ne voi kuolla, ne voi loukkaantua ja pahoittaa mielensä ihan niinkuin kaikki.
Mutta ennenkaikkea ne voi olla aivan sairaan mukavia ihmisiä! Uskonnostaan riippumatta.

 

Toinen hyvä ennakkoluuloinen asia on ns. hullujen huoneet.
"Kaikkihan siellä on hulluja" kommentteja kuulee aika usein. Mutta, kun käy itse paikanpäällä kerran pari niin huomaakin, että ne on ihmisiä siinä, kun muutkin. Niillä nyt vaan sattuu olemaan joku kriisi elämässään mitä ei ihan omin avuin korjata. Tai joku muu asia miksi on hoitoon pitänyt lähteä.

Ja nämä ns. "hullut" kin voivat olla oikein mukavia ihmisiä. Eikä sitä pysty tuolla ulkona liikkuessa sanomaan ihmisestä välttämättä, että onko tuo hullu vai ei.

Ja viimeisenä ennakkoluulona pakolaiset.

Ne on pakolaisia joo, kaikki tulee vähän eri taustalla tänne mutta luulisin, että suurimmalla osalla on taka-ajatuksena kuitenkin kotiutua Suomeen. Opetella meidän kieltä ja kulttuuria. Toki omakin kulttuuri saa taustalla näkyä mutta pitää pystyä myös asettumaan meidän Suomalaisten kaavaan. Ja siihen yllättävän moni pystyykin.

Antakaamme siis kaikkien kukkien kukkia ja unohdetaan liiat ennakkoluulot!